One pot pasta med kronärtskockor
449625933810001One pot pasta1 rödlök1 vitlöksklyfta1 msk olja från kronärtskockor1 msk oregano2 krm salt1 fp inlagda kronärtskockor, 290 g1 fp havregrädde, 2,5 dl½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 msk dijonsenap4-5 dl vatten½ fp radiatoripasta, 200 g Champinjoner1 fp champinjoner, 250 g 1 msk olja från kronärtskockor2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 fp blandade bönor, 190 g 1 fp ruccola, 65 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull, stekpanna och skål. Ställ fram alla ingredienser och ha pastavattnet kokande i en separat kastrull eller vattenkokare. 2. One pot pasta: Hacka rödlök och vitlök. Hetta upp kastrullen med oljan från kronärtskockor och fräs rödlöken, vitlöken, oregano och salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt kronärtskockorna, havregrädde, grönsaksbuljong (alt. tärning), dijonsenap och det kokande vattnet och koka upp. Rör sedan i pastan och sjud på låg värme under lock i ca 8 min, rör runt några gånger. 3. Champinjoner: Kvarta champinjoner. Hetta upp pannan med oljan från kronärtskockor och fräs champinjonerna, salt och svartpeppar på hög värme i ca 3 min. 4. Sallad: Skölj blandade bönor och blanda med ruccola, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen. 5. Vänd ner champinjonerna i one pot pastan och servera med salladen.