One pot pasta med kronärtskockor
One pot pasta med kronärtskockor
One pot pasta med kronärtskockor

One pot pasta med kronärtskockor

449625933810001
One pot pasta1 rödlök1 vitlöksklyfta1 msk olja från kronärtskockor1 msk oregano2 krm salt1 fp inlagda kronärtskockor, 290 g1 fp havregrädde, 2,5 dl½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 msk dijonsenap4-5 dl vatten½ fp radiatoripasta, 200 g Champinjoner1 fp champinjoner, 250 g 1 msk olja från kronärtskockor2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 fp blandade bönor, 190 g 1 fp ruccola, 65 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull, stekpanna och skål. Ställ fram alla ingredienser och ha pastavattnet kokande i en separat kastrull eller vattenkokare. 2. One pot pasta: Hacka rödlök och vitlök. Hetta upp kastrullen med oljan från kronärtskockor och fräs rödlöken, vitlöken, oregano och salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt kronärtskockorna, havregrädde, grönsaksbuljong (alt. tärning), dijonsenap och det kokande vattnet och koka upp. Rör sedan i pastan och sjud på låg värme under lock i ca 8 min, rör runt några gånger. 3. Champinjoner: Kvarta champinjoner. Hetta upp pannan med oljan från kronärtskockor och fräs champinjonerna, salt och svartpeppar på hög värme i ca 3 min. 4. Sallad: Skölj blandade bönor och blanda med ruccola, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen. 5. Vänd ner champinjonerna i one pot pastan och servera med salladen.