Orientalisk kikärtsgryta med couscous, aprikoser & rädisor
Orientalisk kikärtsgryta med couscous, aprikoser & rädisor
Orientalisk kikärtsgryta med couscous, aprikoser & rädisor

Orientalisk kikärtsgryta med couscous, aprikoser & rädisor

949726175510009
Kikärtsgryta1 gul lök1 paprika 2 msk olivolja1 tsk sambal oelek2 tsk spiskummin2 krm kanel2 fp kikärtor, 760 g1 fp krossade tomater, 390 g1 fp kokosgrädde, 250 ml1 tsk salt½ msk honungCouscous med aprikoser1 fp aprikoser, 150 g2 ½ dl vatten1 msk buljongpulver, (alt. 1 tärning)1 msk olivolja1 fp couscous, 250 gSyrliga rädisor och kålrabbi1 fp rädisor, 125 g1 kålrabbi1 msk honung1 lime
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, kastrull och en skål.2. Kikärtsgryta: Halvera och skiva gul lök i tunna skivor. Strimla paprika. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs lök och paprika med sambal oelek, spiskummin och kanel på medelhög värme i ca 3 min. Häll av och skölj kikärtor. Tillsätt kikärtorna i grytan tillsammans med krossade tomater, kokosgrädde, salt, honung och låt småkoka i ca 10 min.3. Couscous med aprikoser: Strimla aprikoser. Koka upp vatten, buljongpulver alt tärning, olivolja och aprikoserna i kastrullen. Häll i couscous och stäng av värmen. Låt stå under lock i ca 5 min. Rör med en gaffel i couscousen så det blir fluffigt.4. Syrliga rädisor och kålrabbi: Kvarta rädisor, skala och tärna kålrabbi. Lägg allt i skålen och tillsätt honung, finrivet skal och saft från lime. Blanda allt väl.5. Servera kikärtsgrytan men couscousen, de syrliga rädisorna och kålrabbin.