Ört- och vitlöks vannameiräkor med kokosris och citruskål
Ört- och vitlöks vannameiräkor med kokosris och citruskål
Ört- och vitlöks vannameiräkor med kokosris och citruskål

Ört- och vitlöks vannameiräkor med kokosris och citruskål

149255565750004
Kokosris1 fp basmatiris, 300 g1 fp kokosmjölk, 250 ml3 dl vatten1 tsk saltÖrt- och vitlöksvannameiräkor1 msk neutral olja½ tsk salt2 fp vannameiräkspett ört & vitlök, 300 gCitruskål1 bit rödkål, ca 600 g2 msk neutral olja1 lime1 msk sambal oelek2 msk japansk soja1 ½ dl vatten1 tsk salt1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna en tallrik och en liten skål. Ställ fram alla ingredienser.2. Kokosris: Koka basmatiris, kokosmjölk, vatten och salt i kastrullen i ca 12 min, låt sedan stå i ca 5 min.3. Ört- och vitlöksvannameiräkor: Hetta upp stekpannan på hög värme med neutral olja. Salta räkorna och stek i 2 min på varje sida. Lägg sedan över på tallriken. Behåll stekpannan till citruskålen.4. Citruskål: Skär rödkål i 1 cm breda strimlor. Hetta upp stekpannan på hög värme med neutral olja och stek rödkålen i ca 5 min.5. Under tiden du steker: Blanda skal och saft från lime, sambal oelek, japansk soja, vatten och salt i den lilla skålen. Häll sedan limen och sojan över kålen i stekpannan, blanda runt och stek i ytterligare 2 min. Lägg över räkorna i pannan med kålen.6. Hacka koriander. Servera kålen och räkorna direkt från pannan med riset vid sidan av. Toppa med koriandern.