Ört- och vitlöks vannameiräkor med kokosris och citruskål
Ört- och vitlöks vannameiräkor med kokosris och citruskål
Ört- och vitlöks vannameiräkor med kokosris och citruskål

Ört- och vitlöks vannameiräkor med kokosris och citruskål

849355011880003
Basmatiris1 fp basmatiris, 150 gÖrt- och vitlöksvannameiräkor1 msk neutral olja½ tsk salt1 fp vannameiräkspett ört & vitlök, 150 gCitruskål1 bit rödkål, ca 400 g2 msk neutral olja1 lime1 msk sambal oelek2 msk japansk soja1 dl vatten1 tsk salt1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, en tallrik och en liten skål.2. Kokosris: Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Ört- och vitlöksvannameiräkor: Hetta upp stekpannan på hög värme med neutral olja. Salta räkorna och stek i 2 min på varje sida. Lägg sedan över på tallriken. Behåll stekpannan till citruskålen.4. Citruskål: Skär rödkål i 1 cm breda strimlor. Hetta upp stekpannan på hög värme med neutral olja och stek rödkålen i ca 5 min.5. Under tiden du steker: Blanda skal och saft från lime, sambal oelek, japansk soja, vatten och salt i den lilla skålen. Häll sedan limen och sojan över kålen i stekpannan, blanda runt och stek i ytterligare 2 min. Lägg över räkorna i pannan med kålen.6. Hacka koriander. Servera kålen och räkorna direkt från pannan med riset vid sidan av. Toppa med koriandern.