Örtkyckling med grön grynsallad
Örtkyckling med grön grynsallad
Örtkyckling med grön grynsallad

Örtkyckling med grön grynsallad

249005602330006
Grön grynsallad1 fp emmervete, 125 g1 broccoli½ fp babyspenat, 35 g Dressing½ fp babyspenat, 30 g ½ fp gräslök, 10 g1 citron¾ dl neutral olja¾ dl vatten½ tsk saltÖrtkyckling2 msk neutral olja½ tsk timjan½ tsk oregano½ tsk dragon½ krm salt½ krm svartpeppar1 fp kycklingfilé, ca 300 gSenapssås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl ½ msk dijonsenap1 tsk honung½ krm salt½ fp gräslök, 10 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, bunke, ugnsplåt, bakplåtspapper, liten skål, mixerstav, mixerbunke och salladsskål. 2. Koka emmervete i kastrullen enligt anvisningen på förpackningen. 3. Örtkyckling: Blanda neutral olja, timjan, oregano, dragon, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner kycklingfilé i örtoljan. Lägg kycklingen på ugnsplåten och ställ in i mitten av ugnen i 20 min.4. Dela broccoli i bitar och tillsätt i grynkastrullen när det är 8 min kvar av grynets koktid.5. Senapssås: Blanda lätt crème fraiche, dijonsenap, honung och salt i skålen.6. Grön dressing: Mixa babyspenat, gräslök, saften från citron, neutral olja, vatten och salt i mixerbunken.7. Grynsallad: Blanda grynen och broccolin med babyspenat och den gröna dressingen i salladskålen.8. Hacka gräslök. Servera grynsalladen med kycklingen och senapssåsen. Toppa med gräslöken.