Oxrullader och morot i gräddsås med syrad gurka och potatis
Oxrullader och morot i gräddsås med syrad gurka och potatis
Oxrullader och morot i gräddsås med syrad gurka och potatis

Oxrullader och morot i gräddsås med syrad gurka och potatis

949155356320003
Morötter1 fp morötter, 500 g1 tsk salt1 krm svartpeppar2 msk neutral oljaKokt potatis1 fp potatis, 900 g2 msk saltvatten så det täcker potatisenOxrullader1 fp lövbiff, ca 450 g2 msk dijonsenap1 tsk salt3 krm timjan1 msk neutral oljaGräddsås1 gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk socker1 msk grönsaksbuljong (alt 1 tärning)½ tsk salt½ krm cayennepeppar2 dl vatten1 msk majsstärkelse1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dlSyrad gurka1 gurka2 msk vitvinsvinäger2 msk socker1 fp persilja, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 250°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, traktörpanna, tallrik, kastrull och en skål.2. Morötter: Gnid in morötter med salt, svartpeppar, neutral olja och lägg i formen. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Kokt potatis: Koka potatisen i saltat vatten.4. Oxrullader: Lägg lövbiff på en skärbräda och banka köttet med en större slev/sked. Bred ut dijonsenap, salt och timjan på köttbitarna och rulla ihop dem (sätt en tandpetare i varje om du har det hemma). Hetta upp traktörpannan med neutral olja på hög värmen och stek rullarna i ca 5 min på varje sida. Hacka gul lök och vitlök under tiden. Lyft sedan över rulladerna på tallriken. Spara traktörpannan.5. Gräddsås: Stek löken och vitlöken gyllenbrun i traktörpannan på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt sedan socker, buljongpulver, salt, cayennepeppar, vatten, majsstärkelse, grädde och koka i 2 min. Lägg ned rulladerna, morötterna och låt småkoka under lock ca i 15 min.6. Syrad gurka: Skiva gurka tunt med kniv eller en osthyvel och blanda i skålen med vitvinsvinäger och socker.7. Hacka persilja och toppa rulladerna och morötterna i pannan. Servera rulladerna och morötterna i gräddsåsen direkt från pannan tillsammans med kokt potatis och syrad gurkan vid sidan av.