Oxrullader och morot i gräddsås, syrad gurka och potatis
Oxrullader och morot i gräddsås, syrad gurka och potatis
Oxrullader och morot i gräddsås, syrad gurka och potatis

Oxrullader och morot i gräddsås, syrad gurka och potatis

449365331250004
Morötter1 fp morötter, 300 g½ tsk salt½ krm svartpeppar1 msk neutral oljaKokt potatis1 fp potatis, 450 g1 msk saltvatten så det täcker potatisenOxrullader1 fp lövbiff, ca 180 g1 msk dijonsenap½ tsk salt1½ krm timjan½ msk neutral oljaGräddsås1 gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk socker1 msk grönsaksbuljong (alt 1 tärning)½ tsk salt½ krm cayennepeppar2 dl vatten1 msk majsstärkelse1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dlSyrad gurka1 gurka2 msk vitvinsvinäger2 msk socker1 fp persilja, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 250°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, traktörpanna, tallrik, kastrull och en skål.2. Morötter: Gnid in morötter med salt, svartpeppar, neutral olja och lägg i formen. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Kokt potatis: Koka potatisen i saltat vatten.4. Oxrullader: Lägg lövbiff på en skärbräda och banka köttet med en större slev/sked. Bred ut dijonsenap, salt och timjan på köttbitarna och rulla ihop dem (sätt en tandpetare i varje om du har det hemma). Hetta upp traktörpannan med neutral olja på hög värmen och stek rullarna i ca 5 min på varje sida. Hacka gul lök och vitlök undertiden. Lyft sedan över rulladerna på tallriken. Spara traktörpannan.5. Gräddsås: Stek löken och vitlöken gyllenbrun i traktörpannan på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt sedan socker, buljongpulver, salt, cayennepeppar, vatten, majsstärkelse, grädde och koka i 2 min. Lägg ned rulladerna, morötterna och låt småkoka under lock ca i 15min.6. Syrad gurka: Skiva gurka tunt och blanda i skålen med vitvinsvinäger och socker.7. Hacka persilja och toppa rulladerna och morötterna i pannan. Servera rulladerna och morötterna direkt från pannan tillsammans med kokt potatis och gurkan vid sidan av.