Pad thai med kyckling och nötter
649894252530004Risnudlar3 liter vatten1 msk salt1 fp risnudlar, 180 g Pad thai1 fp morötter, 300 g 1 broccoli1 paprika2 msk neutral olja (alt. sesamolja)1 fp strimlad kycklinglårfilé, ca 600 g1 tsk salt2 msk japansk soja 2 tsk sambal oelek1 fp nötmix, 70 g 1 lime1 fp pad thaisås, 150 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och tallrik. Koka upp vatten och salt i kastrullen.2. Pad thai: Skala och skär morötter i tunna slantar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter och strimla paprika. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och bryn kycklingen på hög värme i 5 min och lägg över på tallriken. Krydda med salt.3. Koka risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen.4. Tillsätt ytterligare 1 msk neutral olja i pannan och stek grönsakerna på medelhög värme i 3 min. Vänd ner kycklingen, japansk soja och sambal oelek i pannan och stek i ytterligare 2 min5. Grovhacka nötter och klyfta lime.6. Vänd ner de kokta nudlarna och pad thaisås i kycklingwoken och låt blir varmt i 1 min. Toppa pad thaien med de hackade nötterna och pressa över lime vid servering.