Pad thai med kyckling och nötter
Pad thai med kyckling och nötter
Pad thai med kyckling och nötter

Pad thai med kyckling och nötter

649894252530004
Risnudlar3 liter vatten1 msk salt1 fp risnudlar, 180 g Pad thai1 fp morötter, 300 g 1 broccoli1 paprika2 msk neutral olja (alt. sesamolja)1 fp strimlad kycklinglårfilé, ca 600 g1 tsk salt2 msk japansk soja 2 tsk sambal oelek1 fp pad thaisås, 150 ml 1 fp nötmix, 70 g 1 lime
0 kr (29 kr)
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och tallrik. Koka upp vatten och salt i kastrullen. 2. Pad thai: Skala och skär morötter i tunna slantar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter och strimla paprika. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och bryn kycklingen på hög värme i 5 min och lägg över på tallriken. Krydda med salt. 3. Koka risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Tillsätt ytterligare 1 msk neutral olja och stek grönsakerna på medelhög värme i 3 min. Vänd ner kycklingen, japansk soja och sambal oelek i pannan och stek i ytterligare 2 min5. Grovhacka nötter och klyfta lime. 6. Vänd ner de kokta nudlarna och pad thaisås i kycklingwoken och låt blir varmt i 1 min. Toppa pad thai med de hackade nötterna och pressa över lime vid servering.