Pad thai med kyckling och nötter
749894162590002Risnudlar2 liter vatten½ msk salt½ fp risnudlar, 90 g Pad thai1 fp snackmorötter, 200 g 1 broccoli1 msk neutral olja1 fp strimlad kycklingfilé, 300 g½ tsk salt1 msk japansk soja 1 tsk sambal oelek1 fp nötmix, 70 g 1 lime½-1 fp pad thaisås, 75-150 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och tallrik. Koka upp vatten och salt till risnudlarna i kastrullen.2. Pad thai: Skala och skär snackmorötter i tunna slantar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och bryn kycklingen på hög värme i 5 min och lägg över på tallriken. Krydda med salt.3. Koka risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen.4. Tillsätt ytterligare 1 msk neutral olja i pannan och stek grönsakerna på medelhög värme i 3 min. Vänd ner kycklingen, japansk soja och sambal oelek och stek i ytterligare 2 min.5. Grovhacka nötter och klyfta lime.6. Vänd ner de kokta nudlarna och pad thaisås i kycklingwoken och låt blir varmt i 1 min. Toppa pad thaien med de hackade nötterna och pressa över lime vid servering.