Pad thai med kyckling och nötter
Pad thai med kyckling och nötter
Pad thai med kyckling och nötter
Pad thai med kyckling och nötter
Pad thai med kyckling och nötter
Pad thai med kyckling och nötter

Pad thai med kyckling och nötter

749894162590002
Risnudlar2 liter vatten½ msk salt½ fp risnudlar, 90 g Pad thai1 fp snackmorötter, 200 g 1 broccoli1 msk neutral olja1 fp strimlad kycklingfilé, 300 g½ tsk salt1 msk japansk soja 1 tsk sambal oelek1 fp nötmix, 70 g 1 lime½-1 fp pad thaisås, 75-150 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och tallrik. Koka upp vatten och salt till risnudlarna i kastrullen.2. Pad thai: Skala och skär snackmorötter i tunna slantar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och bryn kycklingen på hög värme i 5 min och lägg över på tallriken. Krydda med salt.3. Koka risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen.4. Tillsätt ytterligare 1 msk neutral olja i pannan och stek grönsakerna på medelhög värme i 3 min. Vänd ner kycklingen, japansk soja och sambal oelek och stek i ytterligare 2 min.5. Grovhacka nötter och klyfta lime.6. Vänd ner de kokta nudlarna och pad thaisås i kycklingwoken och låt blir varmt i 1 min. Toppa pad thaien med de hackade nötterna och pressa över lime vid servering.