Paj med broccoli och getost
Paj med broccoli och getost
Paj med broccoli och getost

Paj med broccoli och getost

649365389600000
1 fp pajdeg, 230 gFyllning1 broccoli1 gul lök1 msk neutral oljaÄggstanning1 fp ägg, 6 st1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 tsk rosmarin1 tsk salt ½ tsk svartpeppar1 fp getost, 180 gSallad1 fp salladsmix, 150 g1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt1 msk honung (valfritt)
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200° varmluft. Ta fram en pajform ca 25 cm i diameter, stekpanna, bunke och en salladsskål.2. Börja med att rulla ut pajdegen i formen och tryck ut degen på kanterna av formen. Nagga med en gaffel och förbaka i ugnen ca 5-10 min.3. Fyllning: Dela broccoli i små buketter, skala stjälken och dela den i mindre bitar. Skiva gul lök. Hetta upp stekpannan med neutral olja och fräs grönsakerna på hög värme i ca 3 min. Fördela grönsakerna i pajformen.4. Äggstanning: Blanda ägg, matlagningsgrädde, rosmarin, salt och svartpeppar i bunken och häll sen över grönsakerna i pajformen. Bryt små bitar av getosten och fördela över pajen. Sätt formen mitt i ugnen och baka i ca 15-20 min, tills den fått fin färg och inte är kladdig.5. Sallad: Blanda salladsmix med olivolja, balsamvinäger och salt i salladsskålen.6. Ta ut pajformen från ugnen och ringla över lite honung (valfritt). Låt svalna något innan servering. Servera med salladen vid sidan av.