Palak daal med röda linser, yoghurt och bröd
249105303290003Palak daal1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp morötter, 300 g2 msk neutral olja½ tsk salt1 fp garam masala kryddmix, 33 g2 fp konserverade körsbärstomater, 780 g1 fp röda linser, 250 g1 fp kokosmjölk, 250 ml6 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp babyspenat, 175 g1 lime 1 fp pitabröd, 350 g 1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en traktörpanna med lock.2. Palak daal: Hacka gul lök och vitlöksklyftor. Grovriv morötter. Hetta upp neutral olja i traktörpannan och fräs löken på medelhög värme i 4 min. Tillsätt rivna morötter, salt och garam masala kryddmix i traktörpannan och fräs i ytterligare 1 min.3. Blanda ner konserverade tomater, röda linser, kokosmjölk, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i traktörpannan och låt koka på medelvärme i 10 min under lock.4. Pitabröd: Lägg bröden på ett ugnsgaller och baka mitt i ugnen i ca 3 min, alternativt så kan du rosta dem i brödrosten.5. Vänd ner babyspenat, skal och saft från lime i traktörpannan. Servera daalen tillsammans med pitabröd och yoghurt.