Palak paneer
Palak paneer
Palak paneer

Palak paneer

749644584850001
Ris2 port. valfritt risGrönsaker1 gul lök1 fp snackmorötter, 200 gGryta1 msk neutral olja1 vitlöksklyftor2 msk tomatpuré2/3 fp tikka masala kryddmix, ca 20 g1 fp kokosmjölk, 250 ml1 tsk sambal oelek1 tsk vitvinsvinägerPaneerost1 fp paneerost, 200 g1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och en skål.2. Koka valfritt ris.3. Grönsaker: Hacka gul lök. Skär morötter i bitar. 4. Gryta: Hetta upp pannan med neutral olja. Fräs löken, morötterna, pressad vitlök och tikka masala kryddmix på medelhög värme i 3–4 min. Tillsätt tomatpuré, kokosmjölk, vatten och salt. Låt småkoka i 10 min. 5. Sallad: Skär gurka i halvmånar och blanda med salladsmix, neutral olja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen. 6. Paneerost: Skär paneerost i 2 cm stora tärningar och vänd ner i grytan tillsammans med babyspenat. Låt bli varmt, ca 2 min. Servera grytan med riset och salladen.