Palak paneer
Palak paneer
Palak paneer

Palak paneer

549934124100001
Ris1 fp basmatiris, 300 gGrönsaker1 gul lök1 fp morötter, 300 gGryta2 msk neutral olja2 vitlöksklyftor1 fp tikka masala kryddmix, 35 g1 fp krossade tomater, 390 g1 fp kokosmjölk, 250 ml1 dl vatten1 msk buljongpulver, alt 1 tärningSallad1 minigurka1 fp salladsmix, 65 g½ msk neutral olja1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt2 krm svartpepparPaneerost2 fp paneerost, 400 g1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och en skål.2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Grönsaker: Hacka gul lök. Skär morötter i slantar. 4. Gryta: Hetta upp pannan med neutral olja. Fräs löken, morötterna, pressad vitlök och tikka masala kryddmix på medelhög värme i 3–4 min. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongpulver. Låt småkoka i 10 min. 5. Sallad: Skär gurka i halvmånar och blanda med salladsmix, neutral olja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen. 6. Paneerost: Skär paneerost i 2 cm stora tärningar och vänd ner i grytan tillsammans med babyspenat. Låt bli varmt, ca 2 min. Servera grytan med riset och salladen.