Panerad fetaost med nektarinsallad
Panerad fetaost med nektarinsallad
Panerad fetaost med nektarinsallad

Panerad fetaost med nektarinsallad

749805269340009
1 fp quinoa, 250 gPanerad fetaost1 ägg2 msk vatten½ dl ströbröd (alt. panko)2 krm cayennepeppar2 fp fetaost, 300 g2 msk olivoljaNektarinsallad5 nektariner1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp mynta, 20 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinägerSås1 fp matyoghurt, 2 dl2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, 2 djupa tallrikar, ugnsform 15 x 20 cm, salladsskål och liten skål. 2. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Panerad fetaost: Vispa upp ägg och vatten i ena tallriken. Blanda ströbröd och cayennepeppar i andra tallriken. Doppa fetaosten först i ägget och sen i ströbrödsblandningen och lägg i formen. Ringla över olivolja och stek högt upp i ugnen i ca 10 min. 4. Nektarinsallad: Skär nektariner i mindre bitar och halvera körsbärstomater och lägg i skålen. Finhacka mynta. Blanda med hälften av myntan, olivolja och vitvinsvinäger. 5. Sås: Blanda matyoghurt med resten av myntan och salt i skålen. 6. Servera den panerade fetaosten med quinoan, nektarinsalladen och såsen.