Panerad fisk med rostade rotfrukter och chimichurri
Panerad fisk med rostade rotfrukter och chimichurri
Panerad fisk med rostade rotfrukter och chimichurri
Panerad fisk med rostade rotfrukter och chimichurri
Panerad fisk med rostade rotfrukter och chimichurri
Panerad fisk med rostade rotfrukter och chimichurri

Panerad fisk med rostade rotfrukter och chimichurri

649425491680005
Rostade rotfrukter1 sötpotatis1 fp palsternacka, 300 g1 fp morötter, 300 g1 broccoli2 msk olivolja1 msk timjan¾ tsk salt2 krm svartpepparChimichurri1 fp persilja, 20 g1 ½ dl olivolja1 vitlöksklyfta½ citron½ tsk sambal oelek1 tsk honung2 krm saltPanerad fisk½ dl vetemjöl1 ägg2 msk vatten1 dl ströbröd1 msk paprikapulver2 tsk spiskummin1 fp koljafilé, ca 600 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk smör½ citron1 fp salladsmix, 60 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna, skål, tre djupa tallrikar och ett fat.2. Rostade rotfrukter: Skala och skär sötpotatis i breda klyftor och palsternacka och morötter i breda stavar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Blanda allt med olivolja, timjan, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 25–30 min.3. Chimichurri: Finhacka persilja. Blanda persiljan med olivolja, pressad vitlök, skal och saft från en halv citron, sambal oelek, honung och salt i skålen.4. Panerad fisk: Lägg mjöl i en av tallrikarna. Vispa ägg med vatten i den andra och blanda ströbröd, paprikapulver och spiskummin i den tredje. Skär koljafilé i 5 cm breda bitar och krydda med salt och svartpeppar. Vänd fiskbitarna först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödblandningen.5. Hetta upp pannan med smör och stek fiskbitarna på medelhög värme i 2–3 min/sida, tills de får färg. Lägg fisken på fatet allt eftersom.6. Klyfta den andra citronhalvan. Servera den stekta fisken med de rostade rotfrukterna, chimichurrin, citronklyftorna och salladsmix.