.jpg)

.jpg)

.jpg)

Panerad fisk med rostade rotfrukter och chimichurri
649425491680005Rostade rotfrukter1 sötpotatis1 fp palsternacka, 300 g1 fp morötter, 300 g1 broccoli2 msk olivolja1 msk timjan¾ tsk salt2 krm svartpepparChimichurri1 fp persilja, 20 g1 ½ dl olivolja1 vitlöksklyfta½ citron½ tsk sambal oelek1 tsk honung2 krm saltPanerad fisk½ dl vetemjöl1 ägg2 msk vatten1 dl ströbröd1 msk paprikapulver2 tsk spiskummin1 fp koljafilé, ca 600 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk smör½ citron1 fp salladsmix, 60 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna, skål, tre djupa tallrikar och ett fat.2. Rostade rotfrukter: Skala och skär sötpotatis i breda klyftor och palsternacka och morötter i breda stavar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Blanda allt med olivolja, timjan, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 25–30 min.3. Chimichurri: Finhacka persilja. Blanda persiljan med olivolja, pressad vitlök, skal och saft från en halv citron, sambal oelek, honung och salt i skålen.4. Panerad fisk: Lägg mjöl i en av tallrikarna. Vispa ägg med vatten i den andra och blanda ströbröd, paprikapulver och spiskummin i den tredje. Skär koljafilé i 5 cm breda bitar och krydda med salt och svartpeppar. Vänd fiskbitarna först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödblandningen.5. Hetta upp pannan med smör och stek fiskbitarna på medelhög värme i 2–3 min/sida, tills de får färg. Lägg fisken på fatet allt eftersom.6. Klyfta den andra citronhalvan. Servera den stekta fisken med de rostade rotfrukterna, chimichurrin, citronklyftorna och salladsmix.