Panerad sejfilé med våriga tillbehör
Panerad sejfilé med våriga tillbehör
Panerad sejfilé med våriga tillbehör

Panerad sejfilé med våriga tillbehör

849794419820009
1 fp potatis, 450 gPanerad sejfilé 1 fp sejfilé, ca 400 g½ dl vetemjöl1 ägg1 dl ströbröd1 tsk salt1 msk smör1 msk neutral oljaVåriga tillbehör 1 gurka1 fp snackmorötter, 200 g 1 fp rädisor, 125 g1 citron1 fp Mango & Currysås, 200 ml
0 kr (29 kr)
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, 3 tallrikar och ett fat.2. Koka potatis i saltat vatten.3. Panerad sej: Dela sejfilé i jämnstora bitar och salta. Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i 3 olika tallrikar. Börja med att vända fiskbitarna först i mjölet sedan i ägget och sist ströbrödet. Hetta upp pannan med smör och neutral olja och stek bitarna på medelhög värme ca 4 min/sida tills de är gyllenbruna och riktigt frasiga.4. Våriga tillbehör: Skär gurka i stavar. Klyfta citron. Lägg ut grönsakerna, rädisorna och snackmorötterna på fatet.5. Servera sejen tillsammans med den kokta potatisen, grönsakerna och currysåsen.