Panerad tex-mex sej med syrlig coleslaw
Panerad tex-mex sej med syrlig coleslaw
Panerad tex-mex sej med syrlig coleslaw

Panerad tex-mex sej med syrlig coleslaw

149184608270006
4 portioner valfritt gryn, ca 60 gram/ portionPanerad tex- mex fisk1 ägg2 msk vatten¾ dl ströbröd1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulver1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp sejfilé, ca 400 g2 msk olivoljaSyrlig coleslaw1 grön paprika1 fp koriander, 20 g1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g  1 fp gräddfil, 3 dl½ lime2 krm salt1 krm cayennepeppar½ lime
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, två tallrikar och en skål.2. Koka valfritt gryn.3. Tex-mex panerad sej: Vispa ägg och vatten i ena tallriken. Blanda ströbröd, spiskummin, paprikapulver, salt och cayennepeppar i andra tallriken. Skär sejfilé i 2 cm breda bitar och vänd fisken först i äggblandningen och sen i ströbrödsblandningen. Lägg fisken på plåten och ringla över olivolja. Stek i mitten av ugnen i 10-15 min.4. Syrlig coleslaw: Tärna paprika och hacka koriander och blanda med kålmix vitkål/morot, gräddfil, skal och saft från lime, salt och cayennepeppar i skålen. 5. Klyfta lime. Servera den panerade fisken med gryn, coleslawn och limeklyftorna.