Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås
Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås
Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås
Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås
Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås
Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås

Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås

549644174830004
1 fp potatis, 900 gÄppel- och currysås½ äpple1 fp mango- och currysås, 200 mlPanerad tofu1 dl vetemjöl1 ägg1 msk vatten1 dl ströbröd1 msk paprikapulver1 fp tofu naturell, 400 g 1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk neutral oljaSallad1 minigurka½ äpple1 fp salladsmix rädisa/gul morot, 150 g ½ citron2 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock, 3 djupa tallrikar, en stekpanna, liten och stor skål.2. Koka potatis.3. Äpple- och currysås: Tärna ett halvt äpple och blanda med mango- och currysås i den lilla skålen.4. Panerad tofu: Häll vetemjöl i den första tallriken, vispa upp ägg med vatten i den andra och blanda ströbröd och paprikapulver i den tredje tallriken. Skär tofu i 2 cm breda stavar och krydda med salt och svartpeppar. Doppa tofun först i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet.5. Hetta upp pannan med neutral olja och stek tofun på medelhög värme runtom i ca 5 min.6. Sallad: Tärna minigurka och skär den andra hälften av äpplet i halvmånar. Blanda med salladsmix rädisa/gul morot, saft från en halv citron och salt i den större skålen.7. Klyfta den andra halvan av citronen. Servera tofun med den kokta potatisen, såsen, citronklyftorna och salladen.