Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås
Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås
Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås

Panerad tofu med kokt potatis och äpple- och currysås

549644174830004
1 fp potatis, 900 gÄppel- och currysås½ äpple1 fp mango- och currysås, 200 mlPanerad tofu1 dl vetemjöl1 ägg1 msk vatten1 dl ströbröd1 msk paprikapulver2 fp tofu naturell, 540 g 1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk neutral oljaSallad1 minigurka½ äpple1 fp salladsmix rädisa/gul morot, 150 g ½ citron2 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock, 3 tallrikar, en stekpanna, liten och stor skål. 2. Koka potatis.3. Äppel- och currysås: Tärna äpple och blanda det med mango- och currysås i skålen. 4. Panerad tofu: Häll vetemjöl på första tallriken, vispa upp ägg med vatten på andra tallriken och blanda ströbröd och paprikapulver på tredje tallriken. Skär tofu i 2 cm breda stavar och krydda med salt och peppar. Doppa tofun först i mjölet, sedan äggblandningen och sist ströbrödet. 5. Hetta upp pannan med neutral olja och stek tofun på medelhög värme runtom i ca 5 min. 6. Sallad: Tärna minigurka och skär äpple i halvmånar. Blanda med salladsmix rädisa/gulmorot, saft från citron och salt i skålen. 7. Klyfta citron. Servera tofun med den kokta potatisen, såsen, citronklyftorna och salladen.