Panerad torsk med våriga tillbehör
Panerad torsk med våriga tillbehör
Panerad torsk med våriga tillbehör

Panerad torsk med våriga tillbehör

649105475310003
1 fp potatis, 450 gPanerad torsk 2 msk vetemjöl1 ägg½ dl ströbröd1 tsk salt1 fp torskrygg, 250 g½ msk neutral olja½ msk smörVåriga tillbehör 1 fp rädisor, 125 g1 fp snackmorötter, 200 g 1 citron1 fp Mango & Currysås, 200 ml
0 kr (89 kr)
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, 3 tallrikar och ett fat.2. Koka potatis i saltat vatten.3. Panerad torsk: Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i 3 olika tallrikar. Börja med att vända fiskbitarna först i mjölet sedan i ägget och sist ströbrödet. Hetta upp pannan med neutral olja och smör och stek bitarna på medelhög värme ca 4 min/sida tills de är gyllenbruna och riktigt frasiga.4. Våriga tillbehör: Lägg rädisorna och snackmorötterna på fatet. Skär citron i klyftor.5. Servera torsken tillsammans med den kokta potatisen, grönsakerna, currysåsen och citronklyftorna.