Pankopanerad sejfilé med ananassalsa
Pankopanerad sejfilé med ananassalsa
Pankopanerad sejfilé med ananassalsa

Pankopanerad sejfilé med ananassalsa

649635251510002
2 port. valfritt ris/grynPankopanerad sejfilé1 ägg1 msk vatten1 dl panko2 krm cayennepeppar1 dl vetemjöl1 fp sejfilé, ca 300 g ½ tsk salt2 msk neutral oljaAnanassalsa1 fp ananas, 227 g 1 fp körsbärstomater, 200 g1 msk olivolja1 krm salt½ limeSås1 fp crème fraiche, 2 dl1 tsk curry2 krm salt½ lime
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, 3 djupa tallrikar, stekpanna och två skålar.2. Koka valfritt ris/gryn.3. Pankopanerad sej: Vispa upp ägg med vatten i den ena tallriken. Blanda panko och cayennepeppar i andra tallriken och mjöl i den tredje tallriken. Skär sejfilé i jämnstora bitar och krydda med salt. Doppa sejbitarna först i mjöl sedan i ägget och sist i pankoblandningen. Hetta upp pannan med neutral olja och stek sejen frasig ca 3 min/sida på medelhög värme.4. Ananassalsa: Häll av vätskan från ananasen i skålen och skär ananasen i mindre bitar. Kvarta tomater. Blanda allt i skålen och tillsätt olivolja, salt, skal och saft från en halv lime.5. Sås: Blanda crème fraiche, curry och salt i den andra skålen.6. Klyfta en halv lime. Servera den pankopanerade fisken med riset, ananassalsan, såsen och limeklyftorna.