Pankospanerad sejfilé med ananassalsa
Pankospanerad sejfilé med ananassalsa
Pankospanerad sejfilé med ananassalsa

Pankospanerad sejfilé med ananassalsa

249635441470004
1 fp jasminris, 300 g Pankopanerad sejfilé1 ägg2 msk vatten2 dl panko½ tsk cayennepeppar2 dl vetemjöl1 fp sejfilé, ca 600 g 1 tsk salt2 msk neutral oljaAnanassalsa1 fp ananas, 227 g 1 fp körsbärstomater, 200 g1 gurka1 msk olivolja1 lime1 krm saltSås1 fp crème fraiche, 2 dl1 tsk curry1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, 3 djupa tallrikar, stekpanna och två skålar.2. Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Pankopanerad sej: Vispa upp ägg med vatten i den ena tallriken. Blanda panko och cayennepeppar i den andra tallriken och mjöl i den tredje tallriken. Skär sejfilé i jämnstora bitar och krydda med salt. Doppa sejfilén först i mjölet sedan i ägget och sist i pankoblandningen. Hetta upp pannan med neutral olja och stek sejen frasig ca 3 min/sida på medelhög värme.4. Ananassalsa: Häll av vätskan från ananasen i skålen och skär ananasen i mindre bitar. Kvarta tomater och tärna gurka. Blanda allt i skålen och tillsätt olivolja, salt, skal och saft från lime.5. Sås: Blanda crème fraiche, curry och salt i den andra skålen.6. Servera den pankopanerade fisken med riset, ananassalsan och såsen.