Panzanellasallad med stekt kycklingfilé
Panzanellasallad med stekt kycklingfilé
Panzanellasallad med stekt kycklingfilé
Panzanellasallad med stekt kycklingfilé
Panzanellasallad med stekt kycklingfilé

Panzanellasallad med stekt kycklingfilé

649094209790003
Panzanellasallad1 surdegsbaguette1 fp pintobönor, 380 g1 vitlöksklyfta3 msk olivolja2 krm salt1 fp plommontomater, 400 g1 fp mozzarella, 220 g1 fp snackoliver, 70 g1 fp basilika, 20 gStekt kycklingfilé1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g½ tsk salt ½ tsk svartpeppar2 msk olivoljaVinägrett3 msk olivolja1 ½ msk balsamvinäger½ msk vatten2 krm strösocker1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Tänd grillen eller sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ta fram ett stort fat eller en salladsskål samt en liten skål och en stekpanna.2. Rostat bröd: Bryt eller skär baguetten i mindre bitar (ca 3 x 3 cm). Skölj pintobönor. Lägg ut brödbitarna och bönorna på plåten. Tillsätt pressad vitlök, olivolja och salt. Blanda allt och sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min.3. Stek kycklingfilé: Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med olivolja och stek eller grilla kycklingen på medelhög värme ca 3 min/sida. Fortsätt med nästa steg medan du steker kycklingen.4. Panzanellasallad: Halvera tomater. Bryt mozzarella till mindre bitar. Blanda tomaterna, mozzarella, oliver, det rostade brödet och bönorna i salladsskålen. Toppa med basilika. 5. Vinägrett: Blanda olivolja, balsamvinäger, vatten, socker och salt i den lilla skålen. 6. Ringla vinegrätten över salladen. Servera panzanellasalladen med den stekta kycklingen.