Pappardellepasta med fläskkarré, svamp i krämig dijonsås
Pappardellepasta med fläskkarré, svamp i krämig dijonsås
Pappardellepasta med fläskkarré, svamp i krämig dijonsås

Pappardellepasta med fläskkarré, svamp i krämig dijonsås

249155841150005
Pasta3 l vatten1 msk salt2 fp färsk pappardellepasta, 500 gKrämig dijonsås1 rödlök1 fp champinjoner, 250 g2 fp fläskkarré, 600 g½ tsk salt2 msk neutral olja1 vitlöksklyfta1 fp crème fraiche, 2 dl1 msk kinesisk soja2 msk dijonsenap1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 tsk timjan½ tsk svartpeppar 1 ½ dl pastavatten 1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Koka upp pastavatten och salt i en stor kastrull. Ta fram en traktörpanna.2. Krämig dijonsås: Skiva rödlök och champinjoner. Strimla fläskkarré i ca 1 cm tjocka strimlor och salta köttet. Hetta upp pannan med neutral olja och stek köttet på hög värme i ca 3 min. Tillsätt rödlöken, champinjonerna och pressad vitlök och stek i ytterligare 5 min på medelhög värme.3. Tillsätt crème fraiche, kinesisk soja, dijonsenap, buljongpulver, timjan och svartpeppar i pannan. Låt små koka 1-2 min.4. Koka pappardellepastan i 2 min, spara 1 ½ dl av pastavattnet.5. Vänd ner den nykokta pastan och pastavattnet i dijonsåsen i pannan. Rör runt och låt puttra i 1 min. Toppa med ruccola och servera