Pasta chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök
Pasta chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök
Pasta chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök

Pasta chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök

249325278910000
2 port. Chitarra pasta1 dl pastavatten1 gul lök1 vitlöksklyfta½-1 röd chili1 fp persilja, 20 g1 fp babyplommontomater, 200 g2 msk olivolja1 fp vannameiräkor på spett, 150 g1 tsk salt½ flaska vitt matlagningsvin, 125 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och koka upp pastavatten med salt i en kastrull. Ställ fram alla ingredienser innan du börjar med matlagningen.2. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Fortsätt med de andra stegen medan pastan kokar. 3. Hacka gul lök, vitlök, chili och persilja. Halvera tomater. Hetta upp traktörpannan med olivolja och stek spetten på hög värme tills de är rosa. Lägg spetten åt sidan och sänk värmen något. Tillsätt lök, vitlök, chili och salt och fräs på medelhög värme ca 3 min. Slå på matlagningsvin och tomater och låt småputtra i några minuter. 4. Häll av pastan och spara 1 dl av pastavatten. Vänd ner pastan i pannan med tomaterna och vinet. Tillsätt eventuellt pastavattnet om det upplevs torrt. 5. Toppa med persiljan och vannameiräkorna. Servera direkt ur pannan!