Pasta Chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök
Pasta Chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök
Pasta Chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök
Pasta Chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök
Pasta Chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök
Pasta Chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök

Pasta Chitarra med vannameiräkor, tomat och vitlök

949915386340000
4 port. Chitarra pasta1 dl av pastavatten1 gul lök2 vitlöksklyftor½-1 röd chili1 fp persilja, 20 g1 fp körsbärskvisttomater, 500 g2 msk olivolja2 fp vannameiräkor på spett, 300 g2 tsk salt1 flaska vitt matlagningsvin, 250 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, koka upp pastavatten och salt i en kastrull. Ställ fram alla ingredienser innan du börjar med matlagningen.2. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Fortsätt med de andra stegen medan pastan kokar.3. Hacka gul lök, vitlök, chili och persilja. Skär tomater i klyftor. Hetta upp traktörpannan med olivolja och stek spetten på hög värme tills de är rosa. Lägg spetten åt sidan och sänk värmen något. Tillsätt löken, vitlöken, chilin och salt. Fräs på medelhög värme i ca 3 min. Slå på matlagningsvin och tomaterna och låt småputtra några minuter.4. Häll av pastan och spara 1 dl av pastavatten. Vänd ner pastan i pannan och tillsätt eventuellt pastavattnet om det upplevs torrt.5. Toppa med persiljan och vannameiräkorna. Servera direkt ur pannan!