Pasta chitarra med zucchini, gravad tomat och jungfrusås
849806141410003Gravad tomat och spenat1 fp körsbärstomater, 500 g½ fp spenat, 87 g1 krm salt2 krm socker2 krm svartpeppar½ fp chitarrapasta, 250 gJungfrusås3 msk olivolja3 msk vatten1 citron½ fp spenat, 87 g½ tsk salt1 zucchini2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta1 fp riven hårdost 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, stavmixer, mixerbunke och en vanlig bunke. Koka upp en kastrull med saltat vatten till pastan.2. Gravad tomat och spenat: Kvarta tomater. Blanda tomaterna med spenat, salt, socker och svartpeppar i bunken.3. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.4. Jungfrusås: Tillsätt olivolja, vatten, rivet citronskal, citronsaft, spenat och salt i mixerbunken och mixa slätt med stavmixern.5. Dela zucchini i sneda bitar på ca 2 x 2 cm, hetta upp traktörpannan med olivolja och stek zucchinin och pressad vitlök på hög värme i ca 2 min. Sänk värmen och vänd ner de gravade tomaterna och spenaten i pannan, tillaga snabbt ca 1 min. Lyft bort pannan från värmen och tillsätt pastan, jungfrudressingen, riven hårdost och blanda runt. Servera direkt från pannan.