Pasta i tomatsås med linser och mozzarella
Pasta i tomatsås med linser och mozzarella
Pasta i tomatsås med linser och mozzarella

Pasta i tomatsås med linser och mozzarella

249934168230001
Pasta3 liter vatten1 msk salt 4 port. tagliatellepasta Pastasås1 rödlök1 msk olivolja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor½ tsk salt1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g1 fp kokta röda linser, 380 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning½ msk balsamvinägerSallad1 gul paprika1 fp ruccola, 65 g1 fp oliver, 70 g½ msk olivolja1 tsk balsamvinäger 1 fp mozzarella, 220 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och salladsskål. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till pastan kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Pastasås: Hacka rödlök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs löken, tomatpuré, pressade vitlöksklyftor och salt på medelhög värme i 2 min.3. Tillsätt konserverade körsbärstomater, avrunna kokta röda linser, lätt crème fraiche, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och balsamvinäger och låt puttra på medelhög värme i 5 min.4. Koka fullkornstagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen.5. Sallad: Tärna gul paprika. Blanda paprikan med ruccola, oliver, olivolja och balsamvinäger i skålen. 6. Häll av mozzarella. Servera den nykokta pastan med tomatsåsen och bryt över mozzarellan. Servera tillsammans med salladen.