



Pasta med mustig tomatsås och fetaost
749354536580004Pasta2 liter vatten½ msk salt2 port. gnocchipastaRostade grönsaker1 zucchini1 paprika1 msk olivolja2 krm saltTomatsås1 rödlök1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ msk oregano½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk tomatpuré1 fp passerade tomater, 390 g1 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ tsk honungTillbehör1 fp fetaost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, pastakastrull och en mindre kastrull med lock. Koka upp vatten med salt i pastakastrullen.2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i slantar och paprika i mindre bitar. Blanda med olivolja och salt i formen. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min.3. Tomatsås: Hacka rödlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken, pressad vitlök, oregano, salt, svartpeppar och tomatpuré på medelhög värme i ca 2 min.4. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och honung i grytan. Låt puttra under lock på medelhög värme i 10 min.5. Koka gnocchipasta enligt anvisningarna på förpackningen.6. Tärna fetaost. Servera tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med de rostade grönsakerna och fetaosten.