


Pasta med mustig tomatsås och fetaost
749354536580004Pasta2 liter vatten½ msk salt2 port. gnocchipastaTomatsås1 fp morötter, 300 g 1 rödlök1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ msk oregano½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk tomatpuré1 fp passerade tomater, 390 g1 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ tsk honungTillbehör1 röd paprika1 fp fetaost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, gryta med lock och en skål.2. Pasta: Koka upp vatten med salt i kastrullen.3. Tomatsås: Skala morötter. Grovriv morötterna och rödlök. Hetta upp grytan med olivolja och fräs rivet, pressad vitlök, oregano, salt, svartpeppar och tomatpuré på medelhög värme i 4–5 min.4. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och honung i grytan. Låt puttra under lock på medelhög värme i 10 min.5. Koka gnocchipasta enligt anvisningarna på förpackningen. 6. Tillbehör: Skär röd paprika och fetaost i små tärningar. Lägg alltsammans i skålen.7. Servera tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med tillbehören.