Pasta med mustig tomatsås och fetaost
Pasta med mustig tomatsås och fetaost
Pasta med mustig tomatsås och fetaost
Pasta med mustig tomatsås och fetaost

Pasta med mustig tomatsås och fetaost

749354536580004
Pasta2 liter vatten½ msk salt2 port. gnocchipastaRostade grönsaker1 zucchini1 paprika1 msk olivolja2 krm saltTomatsås1 rödlök1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ msk oregano½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk tomatpuré1 fp passerade tomater, 390 g1 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ tsk honungTillbehör1 fp fetaost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, pastakastrull och en mindre kastrull med lock. Koka upp vatten med salt i pastakastrullen.2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i slantar och paprika i mindre bitar. Blanda med olivolja och salt i formen. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min.3. Tomatsås: Hacka rödlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken, pressad vitlök, oregano, salt, svartpeppar och tomatpuré på medelhög värme i ca 2 min.4. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och honung i grytan. Låt puttra under lock på medelhög värme i 10 min.5. Koka gnocchipasta enligt anvisningarna på förpackningen.6. Tärna fetaost. Servera tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med de rostade grönsakerna och fetaosten.