



Pasta med mustig tomatsås och fetaost
349934364200006Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. gnocchipasta, ca 70 gram/portionRostade grönsaker1 zucchini1 paprika1 msk olivolja2 krm saltTomatsås1 rödlök1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja2 vitlöksklyftor1 msk oregano½ tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk tomatpuré1 fp passerade tomater, 390 g1 ½ dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 tsk honung2 fp fetaost, 300 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, pastakastrull och en mindre kastrull med lock. Koka upp vatten med salt i pastakastrullen.2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i slantar och paprikan i mindre bitar. Blanda med olivolja och salt i formen. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min.3. Tomatsås: Hacka rödlök och grovriv morötter. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken, morötterna, pressad vitlök, oregano, salt, svartpeppar och tomatpuré på medelhög värme i ca 2-3 min.4. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och honung i kastrullen. Låt puttra under lock på medelhög värme i 10 min.5. Koka gnocchipasta enligt anvisningarna på förpackningen.6. Tärna fetaost. Servera tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med de rostade grönsakerna och fetaost.