


Pasta med mustig tomatsås och fetaost
349934364200006Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. gnocchipasta, ca 70 gram/portionTomatsås1 fp morötter, 300 g 1 rödlök1 aubergine1 msk olivolja2 vitlöksklyftor1 msk oregano½ tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk tomatpuré1 fp passerade tomater, 390 g1 ½ dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 tsk honungTillbehör1 paprika2 fp fetaost, 300 g1 fp körsbärstomater, 250 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, gryta med lock och en skål.2. Pasta: Koka upp vatten med salt i kastrullen.3. Tomatsås: Skala morötter. Grovriv morötterna, rödlök och aubergine. Hetta upp grytan med olivolja och fräs rivet, pressade vitlöksklyftor, oregano, salt, svartpeppar och tomatpuré på medelhög värme i 4–5 min.4. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och honung i grytan. Låt puttra under lock på medelhög värme i 10 min.5. Koka gnocchipasta enligt anvisningarna på förpackningen. 6. Tillbehör: Skär paprika och fetaost i små tärningar. Skär körsbärstomater i kvartar. Lägg alltsammans i skålen.7. Servera tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med tillbehören.