Pasta med mustig tomatsås och fetaost
Pasta med mustig tomatsås och fetaost
Pasta med mustig tomatsås och fetaost
Pasta med mustig tomatsås och fetaost

Pasta med mustig tomatsås och fetaost

349934364200006
Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. gnocchipasta, ca 70 gram/portionRostade grönsaker1 zucchini1 paprika1 msk olivolja2 krm saltTomatsås1 rödlök1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja2 vitlöksklyftor1 msk oregano½ tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk tomatpuré1 fp passerade tomater, 390 g1 ½ dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 tsk honung2 fp fetaost, 300 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, pastakastrull och en mindre kastrull med lock. Koka upp vatten med salt i pastakastrullen.2. Rostade grönsaker: Skär zucchini i slantar och paprikan i mindre bitar. Blanda med olivolja och salt i formen. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min.3. Tomatsås: Hacka rödlök och grovriv morötter. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken, morötterna, pressad vitlök, oregano, salt, svartpeppar och tomatpuré på medelhög värme i ca 2-3 min.4. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och honung i kastrullen. Låt puttra under lock på medelhög värme i 10 min.5. Koka gnocchipasta enligt anvisningarna på förpackningen.6. Tärna fetaost. Servera tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med de rostade grönsakerna och fetaost.