Pasta med mustig tomatsås och fetaost
Pasta med mustig tomatsås och fetaost
Pasta med mustig tomatsås och fetaost

Pasta med mustig tomatsås och fetaost

349934364200006
Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. gnocchipasta, ca 70 gram/portionTomatsås1 fp morötter, 300 g 1 rödlök1 aubergine1 msk olivolja2 vitlöksklyftor1 msk oregano½ tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk tomatpuré1 fp passerade tomater, 390 g1 ½ dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 tsk honungTillbehör1 röd paprika2 fp fetaost, 300 g1 fp körsbärstomater, 250 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, gryta med lock och en skål.2. Pasta: Koka upp vatten med salt i kastrullen.3. Tomatsås: Skala morötter. Grovriv morötterna, rödlök och aubergine. Hetta upp grytan med olivolja och fräs rivet, pressade vitlöksklyftor, oregano, salt, svartpeppar och tomatpuré på medelhög värme i 4–5 min.4. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och honung i grytan. Låt puttra under lock på medelhög värme i 10 min.5. Koka gnocchipasta enligt anvisningarna på förpackningen. 6. Tillbehör: Skär röd paprika och fetaost i små tärningar. Skär körsbärstomater i kvartar. Lägg alltsammans i skålen.7. Servera tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med tillbehören.