Pasta med rostad blomkål och citron
Pasta med rostad blomkål och citron
Pasta med rostad blomkål och citron

Pasta med rostad blomkål och citron

249374088710002
Rostad blomkål1 blomkål1 msk olivolja½ tsk salt2 krm cayennepepparPastasås1 gul lök 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp persilja, 20 g ½ citron1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 msk japansk soja1 fp färsk fettucinepasta, 250 g Sallad1 fp salladsmix, 60 g ½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, traktörpanna och skål. Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull. 2. Rostad blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Blanda blomkålen med olivolja, salt och cayennepeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Pastasås: Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs gul lök, pressad vitlök, salt och svartpeppar och fräs på medelhög värme i 2 min.4. Koka färsk fettucinepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Hacka persilja. Rör ner hälften av persiljan, skal och saft från en halv citron, lätt crème fraiche och japansk soja i pannan och sjud i 2 min. Vänd ner pastan i såsen. 6. Sallad: Blanda salladsmix med skal och saft från en halv i skålen. 7. Blanda blomkålen med resten av persiljan. Toppa blomkålen på pastan och servera med salladen.