Pasta med rostad blomkål, svamp och citron
Pasta med rostad blomkål, svamp och citron
Pasta med rostad blomkål, svamp och citron

Pasta med rostad blomkål, svamp och citron

449374193760001
Rostad blomkål1 blomkål1 msk olivolja½ tsk salt2 krm cayennepepparPastasås1 gul lök1 fp champinjoner, 250 g 1 paprika1 msk olivolja2 vitlöksklyftor¾ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp persilja, 20 g½ citron1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 ½ msk japansk soja1 fp bönpasta fettucine, 200 g Sallad1 fp strimlade morötter, 250 g ½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, traktörpanna och skål. Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull. 2. Rostad blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Blanda blomkålen med olivolja, salt och cayennepeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Pastasås: Hacka gul lök och skiva champinjoner. Strimla paprika. Hetta upp pannan och torrstek svampen på hög värme i 3 min. Tillsätt olivolja, gul lök, paprika, pressad vitlök, salt och svartpeppar och fräs på medelhög värme i 3 min.4. Koka bönpasta fettucine enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten. 5. Hacka persilja. Rör ner hälften av persiljan, skal och saft från en halv citron, lätt crème fraiche, pastavatten och japansk soja i pannan och sjud i 2 min. Vänd ner pastan i såsen. 6. Sallad: Blanda strimlade morötter med skal och saft från en halv citron i skålen. 7. Blanda resten av persiljan med blomkålen. Toppa blomkålen på pastan och servera med salladen.