


Pasta med rostad blomkål, svamp och citron
449374193760001Rostad blomkål1 blomkål1 msk olivolja½ tsk salt2 krm cayennepepparPastasås1 gul lök1 fp champinjoner, 250 g 1 paprika1 msk olivolja2 vitlöksklyftor¾ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp persilja, 20 g½ citron1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 ½ msk japansk soja1 fp bönpasta fettucine, 200 g Sallad1 fp strimlade morötter, 250 g ½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, traktörpanna och skål. Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull. 2. Rostad blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Blanda blomkålen med olivolja, salt och cayennepeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Pastasås: Hacka gul lök och skiva champinjoner. Strimla paprika. Hetta upp pannan och torrstek svampen på hög värme i 3 min. Tillsätt olivolja, gul lök, paprika, pressad vitlök, salt och svartpeppar och fräs på medelhög värme i 3 min.4. Koka bönpasta fettucine enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten. 5. Hacka persilja. Rör ner hälften av persiljan, skal och saft från en halv citron, lätt crème fraiche, pastavatten och japansk soja i pannan och sjud i 2 min. Vänd ner pastan i såsen. 6. Sallad: Blanda strimlade morötter med skal och saft från en halv citron i skålen. 7. Blanda resten av persiljan med blomkålen. Toppa blomkålen på pastan och servera med salladen.