Pasta med torsk och grönkålspesto
Pasta med torsk och grönkålspesto
Pasta med torsk och grönkålspesto

Pasta med torsk och grönkålspesto

849934043390003
Pasta2 liter vatten½ msk salt1 fp färsk fettucinepasta, 250 g Torsk1 fp torskrygg, ca 250 g 1 msk olivolja½ citron½ tsk oregano2 krm salt1 krm svartpepparGrönkålspesto1 fp grönkål, 100 g¼ fp solroskärnor, 50 g1 vitlöksklyfta1 dl olivolja1 dl vatten1 fp riven parmesan, 50 g½ tsk salt2 krm svartpepparSallad1 minigurka1 äpple1 fp salladsmix, 30 g 1 msk olivolja½ citron1 krm salt¼ fp solroskärnor 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en pastakastrull, ugnsform 15 x 20 cm med bakplåtspapper, bunke, stavmixer och en salladsskål. 2. Pasta: Koka upp vatten med salt i kastrullen. 3. Torsk: Lägg en bit bakplåtspapper i formen och lägg i torsken. Tillsätt olivolja, oregano, salt, svartpeppar, skalet och saften från en halv citron. Ställ formen mitt i ugnen i 15 min. 4. Grönkålspesto: Skär bort stammen från grönkål och skär bladen i 3 cm bitar. Mixa kålen med solroskärnor, vitlöksklyfta, olivolja, vatten, riven parmesan, salt och svartpeppar i bunken.5. Koka färsk fettucinepasta enligt anvisningarna på förpackningen.6. Sallad: Tärna minigurka och äpple. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, salt och citronsaft i skålen. Toppa salladen med solroskärnor. 7. Blanda grönkålspeston med den avrunna pastan och servera tillsammans med torsken och salladen.