Pasta med torsk och grönkålspesto
Pasta med torsk och grönkålspesto
Pasta med torsk och grönkålspesto

Pasta med torsk och grönkålspesto

749934423320008
Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. spaghettiTorskfilé1 fp torskfilé, ca 600 g 1 msk olivolja½ citron1 tsk oregano½ tsk salt2 krm svartpepparGrönkålspesto1 fp grönkål, 100 g¼ fp solroskärnor, 50 g1 vitlöksklyfta1 dl olivolja1 dl vatten1 fp riven parmesan, 50 g½ tsk salt2 krm svartpepparSallad1 minigurka1 äpple1 fp rädisor, 125 g1 fp strimlad isbergssallad, 125 g 1 msk olivolja½ citron1 krm salt¼ fp solroskärnor 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en pastakastrull, ugnsform 20 x 30 cm med bakplåtspapper, bunke, stavmixer och en salladsskål. 2. Pasta: Koka upp vatten med salt i kastrullen. 3. Torskfilé: Lägg en bit bakplåtspapper i formen och lägg i torsken. Tillsätt olivolja, oregano, salt, svartpeppar, skalet och saften från en halv citron. Ställ formen mitt i ugnen i 15 min.4. Grönkålspesto: Skär bort stammen från grönkål och skär bladen i 3 cm bitar. Mixa kålen med solroskärnor, vitlöksklyfta, olivolja, vatten, riven parmesan, salt och svartpeppar i bunken.5. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.6. Sallad: Tärna minigurka och äpple. Halvera rädisor. Blanda grönsakerna med strimlad isbergssallad, olivolja, salt och citronsaft i skålen. Toppa salladen med solroskärnor.7. Blanda grönkålspeston med den avrunna pastan och servera tillsammans med torsken och salladen.