Pasta med ugnsbakade tomater och fetaost
Pasta med ugnsbakade tomater och fetaost
Pasta med ugnsbakade tomater och fetaost

Pasta med ugnsbakade tomater och fetaost

649364383310005
Pastasås2 fp fetaost, 300 g 1 rödlök1 vitlöksklyfta1 paprika1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp basilika, 20 g 1 tsk sambal oelek2 msk olivolja½ tsk salt4 port. fullkornstagliatelle, ca 80 gram/ portion1 fp salladsmix frisé/maché, 150 g 
0 kr (39 kr)
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och en bunke. Koka upp vatten med salt i en stor kastrull till pastan. 2. Pastasås: Lägg fetaost i formen. Hacka rödlök och vitlök. Skär paprika i 2 cm breda tärningar. Blanda grönsakerna, körsbärstomater, bladen från basilika, sambal oelek, olivolja och salt i bunken. Fördela grönsakerna runtom fetaosten. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 min. 3. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Tag ut formen och mosa tomaterna med en gaffel. Rör om med fetaosten och den nykokta pastan. Servera salladsmix vid sidan av.