Pasta med zucchini och mandelsås
Pasta med zucchini och mandelsås
Pasta med zucchini och mandelsås

Pasta med zucchini och mandelsås

849915568110006
Pasta2 liter vatten½ msk salt1 fp färsk fettucinepasta, 250 g Mandelsås½ fp hackad mandel, 30 g 1 fp basilika, 20 g ½ msk vitvinsvinäger1 vitlöksklyfta3 msk olivolja2 msk vatten½ tsk salt1 krm svartpepparZucchini1 zucchini1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 krm salt1 fp körsbärstomater, 200 g ½ fp hackad mandel, 30 g   
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull, mixerbunke, stavmixer och traktörpanna. Koka upp vatten och salt i kastrullen till pastan.2. Mandelsås: Lägg hackad mandel, basilika, vitvinsvinäger, pressad vitlök, olivolja, vatten, salt och svartpeppar i mixerbunken och mixa till en röra. 3. Zucchini: Skär zucchini i halvmånar. Hetta upp pannan med olivolja och fräs zucchinin, pressad vitlök och salt på medelhög värme i ca 5 min. 4. Koka färsk fettucinepasta enligt anvisningarna på förpackningen.5. Halvera körsbärstomater. Vänd ner den nykokta pastan, zucchinin, tomaterna och mandelsåsen i pannan och värm upp. Toppa med hackad mandel. Servera!