Pasta med zucchini och spenat- och valnötssås
Pasta med zucchini och spenat- och valnötssås
Pasta med zucchini och spenat- och valnötssås

Pasta med zucchini och spenat- och valnötssås

449915858040008
Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. tagliatellepastaSpenat- och valnötssås½ fp valnötter, 55 g 1 fp basilika, 20 g ½ fp babyspenat, ca 30 g 1 citron1 vitlöksklyfta½ dl olivolja3 msk vatten1 tsk salt½ tsk svartpepparZucchini2 zucchini1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 fp körsbärstomater, 200 g ½ fp valnötter, 55 g ½ fp babyspenat, 35 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull, bunke, stavmixer och traktörpanna. Koka upp vatten och salt i kastrullen till pastan.2. Spenat- och valnötssås: Grovhacka valnötter och basilika och lägg i bunken med babyspenat, skal och saft från citron, pressad vitlök, olivolja, vatten, salt och svartpeppar och mixa till en röra. 3. Zucchini: Skär zucchini i halvmånar. Hetta upp pannan med olivolja och fräs zucchinin, pressad vitlök och salt på medelhög värme i ca 5 min. 4. Koka tagliatellepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Halvera körsbärstomater och grovhacka valnötter. Vänd ner den nykokta pastan, zucchinin, tomaterna, babyspenat och spenat- och valnötssåsen och värm upp. Toppa med valnötterna. Servera!