Pasta pesto med marinerade tomater och mozzarella
Pasta pesto med marinerade tomater och mozzarella
Pasta pesto med marinerade tomater och mozzarella

Pasta pesto med marinerade tomater och mozzarella

149046509930000
1 fp Linguine pasta, 500 g3 l vatten2 msk saltMarinerade tomater och mozzarella2 fp babyplommon tomater, 500 g2 fp buffelmozzarella, 250 g3 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk salt½ msk socker2 krm svartpepparPesto1 fp babyspenat, 175 g1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 fp pesto genovese, 190 g
0 kr
1. Förbered: Ha pastavattnen kokande innan du börjar, ta fram en stor skål, en stavmixer och mixerskål.2. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.3. Marinerade tomater och mozzarella: Halvera tomater och riv mozzarella i strimlor. Blanda tomaterna, mozzarellan, olivolja, salt, vitvinsvinäger, socker och svartpeppar i skålen.4. Pesto: Mixa spenat, vitlök och salt slätt i mixerskålen. Tillsätt pesto genovese och mixa samman.5. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda med peston. Servera pastan ur kastrullen och toppa din tallrik med de marinerade tomaterna och mozzarellan!