





Pastagratäng med fläskfärs och tomatsallad
749864009980005Pasta3 liter vatten 1 msk salt4 port. penne fullkornGratäng1 gul lök1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja1 fp fläskfärs, ca 500 g 2 vitlöksklyftor1 msk oregano1 msk tomatpuré1 tsk salt1 fp pastasås chili, 400 g1 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk kinesisk soja1 fp riven ost, 50 g Sallad1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp salladsmix, 60 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en pastakastrull, traktörpanna, ugnsform 20 x 30 cm och skål. Koka upp vatten med salt i kastrullen.2. Gratäng: Hacka gul lök och grovriv morötter. Hetta upp pannan med olivolja och bryn fläskfärs på hög värme i 3 min. Tillsätt löken, morötterna, pressad vitlök, oregano, tomatpuré och salt och fräs på medelhög värme i 4 min.3. Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen.4. Tillsätt pastasås chili, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och kinesisk soja i pannan. Koka upp och sjud på låg värme i ca 2 min.5. Blanda den nykokta pastan med färssåsen och lägg över i formen. Toppa gratängen med riven ost och gratinera i mitten av ugnen i 5–10 min.6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.7. Servera gratängen med salladen.