Peas-all-the-way-taco med koriander och aioli
Peas-all-the-way-taco med koriander och aioli
Peas-all-the-way-taco med koriander och aioli

Peas-all-the-way-taco med koriander och aioli

249445247480006
Tacofärs1 msk neutral olja2 fp vegofärs, 400 g1 fp tacokryddmix, 30 gAioli3 msk kikärtsspad1 tsk dijonsenap2 tsk vitvinsvinäger½ lime (skal)1 vitlöksklyfta1 tsk salt2 ½ dl neutral oljaKålsallad1 tsk salt1 krm svartpeppar1 lime1 fp kikärtor, 380 g1 fp kålmix grönkål/rödkål, 325 gRödlök och koriander1 rödlök1 fp koriander, 20 g1 fp tortillabröd, 8 st
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, salladsskål, stavmixer, mixerbunke och en liten skål.2. Tacofärs: Hetta upp stekpannan med neutral olja. Stek vegofärs på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt sedan tacokryddmixen och stek i ytterligare 3 min.3. Aioli: Sila av kikärtorna och spara spadet. Mixa kikärtsspad (3 msk), dijonsenap, vitvinsvinäger, rivet limeskal, pressad vitlök och salt i mixerbunken. Tillsätt sedan neutral olja långsamt medans du mixar med stavmixern. Mixa tills du får en slät och fluffig majonnäs. (Se tips nedan!)4. Kålsallad: Blanda salt, svartpeppar och limesaft i salladsskålen. Tillsätt kikärtorna, kålmix och blanda väl.5. Rödlök och koriander: Skiva rödlök tunt (gärna med mandolin) och hacka koriander. Blanda i den lilla skålen.6. Ställ fram tacofärsen, aiolin, kålsalladen, rödlöken och koriandern på bordet. Bygg din egen taco i tortillabröden!