Pestobiffar med blomkålspuré
Pestobiffar med blomkålspuré
Pestobiffar med blomkålspuré

Pestobiffar med blomkålspuré

149934164130008
Blomkålspuré1 blomkål1 bakpotatis2 tsk salt1 fp crème fraiche, 2 dl½ tsk salt1 krm svartpepparRostade morötter1 fp morötter, 300 g1 msk neutral olja½ tsk saltPestobiffar1 fp blandfärs, ca 500 g3 msk pesto½ tsk salt2 krm svartpeppar2 msk neutral oljaTomatsallad1 fp körsbärstomater, 250 g 2 msk pesto½ msk vitvinsvinäger
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram kastrull, ugnsform 15 x 20 cm, bunke, stekpanna, stavmixer och en liten skål.2. Blomkålspuré: Dela blomkål i mindre buketter. Skala och tärna bakpotatis i 2 cm stora tärningar. Lägg blomkål, potatis och salt i kastrullen, täck med vatten. Koka i 15 min.3. Rostade morötter: Skölj och skiva morötter i 1 cm sneda skivor. Lägg morötterna i formen och tillsätt neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen i 15 min.4. Pestobiffar: Blanda blandfärs, pesto, salt och svartpeppar i bunken. Forma färsen till 8 biffar med blöta händer. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida. 5. Blomkålspuré forts.: Häll av vattnet från kastrullen. Låt grönsakerna ånga av någon minut. Tillsätt crème fraiche, salt och svartpeppar. Mixa till en slät puré.6. Tomatsallad: Halvera körsbärstomater. Blanda med pesto och vitvinsvinäger i skålen.7. Servera biffarna med purén, morötterna och tomatsalladen.