Pitabröd med varmrökt lax och pepparrotssås
649235009740008Rostade morötter och fänkål1 fänkål1 fp strimlade morötter, 500 g 1 msk olivolja½ tsk salt 2 krm cayennepepparFyllning1 äpple1 rödlök1 fp varmrökt lax, ca 300 g 1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g 1 fp pitabröd, 350 g1 fp dill- och pepparrotssås, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och ett serveringsfat. Ställ fram alla ingredienser.2. Rostade morötter och fänkål: Finstrimla fänkål (gärna på mandolin). Blanda fänkålen, rivna morötter, olivolja, salt och cayennepeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 5-7 min.3. Fyllning: Strimla äpple och rödlök. Bryt laxen i mindre bitar. Lägg grönsakerna, kålmix rödkål/grönkål och laxen på fatet.4. Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen.5. Fördela lite av dill- och pepparrotssåsen, de rostade morötterna och fänkålen, grönsakerna och laxen i varsitt pitabröd. Servera!