Pitabröd med varmrökt lax och pepparrotssås
Pitabröd med varmrökt lax och pepparrotssås
Pitabröd med varmrökt lax och pepparrotssås

Pitabröd med varmrökt lax och pepparrotssås

649235009740008
Rostade morötter och fänkål1 fänkål1 fp strimlade morötter, 500 g 1 msk olivolja½ tsk salt 2 krm cayennepepparFyllning1 äpple1 rödlök1 fp varmrökt lax, ca 300 g 1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g 1 fp pitabröd, 350 g1 fp dill- och pepparrotssås, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och ett serveringsfat. Ställ fram alla ingredienser.2. Rostade morötter och fänkål: Finstrimla fänkål (gärna på mandolin). Blanda fänkålen, rivna morötter, olivolja, salt och cayennepeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 5-7 min.3. Fyllning: Strimla äpple och rödlök. Bryt laxen i mindre bitar. Lägg grönsakerna, kålmix rödkål/grönkål och laxen på fatet.4. Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen.5. Fördela lite av dill- och pepparrotssåsen, de rostade morötterna och fänkålen, grönsakerna och laxen i varsitt pitabröd. Servera!