Pitabröd med varmrökt lax och pepparrotssås
Pitabröd med varmrökt lax och pepparrotssås
Pitabröd med varmrökt lax och pepparrotssås

Pitabröd med varmrökt lax och pepparrotssås

749335323210008
Rostade morötter och fänkål1 fänkål1 fp strimlade morötter, 250 g 1 msk olivolja½ tsk salt 2 krm cayennepepparFyllning1 äpple1 rödlök1 fp varmrökt lax, ca 125 g 1 fp pitabröd, 350 g½ fp dill- och pepparrotssås, 110 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och serveringsfat. Ställ fram alla ingredienser.2. Rostade morötter och fänkål: Finstrimla fänkål (gärna på mandolin). Blanda fänkålen och strimlade morötter, olivolja, salt och cayennepeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 5 min.3. Fyllning: Strimla äpple och rödlök. Bryt laxen i mindre bitar. Lägg grönsakerna och laxen på fatet.4. Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen.5. Fördela lite av dill- och pepparrotssåsen, de rostade morötterna och fänkålen, grönsakerna och laxen i varsitt pitabröd. Servera!