Pizza margarita med en sallad på getost och päron
Pizza margarita med en sallad på getost och päron
Pizza margarita med en sallad på getost och päron

Pizza margarita med en sallad på getost och päron

349246892320002
Pizza margarita2 fp pizzabottnar, 4 st1 fp pizzasås, 400 g2 fp mozzarella, 440 g1 fp basilika, 20 g1 msk olivoljaDressing1 msk vitvinsvinäger3 msk olivolja1 tsk dijonsenap1 msk honung2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 päron1 fp getost, 150 g1 fp salladsmix, 70 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper, salladskål och en liten skål.2. Pizza margarita: Lägg ut pizzabottnarna på plåtarna och bred ut pizzasåsen. Riv mozzarellan i små bitar och fördela över pizzorna. Sätt plåtarna i ugnen i 12-15 min, byt plats på plåtarna efter halva tiden.3. Dressing: Blanda vitvinsvinäger, olivolja, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i den lilla skålen.4. Sallad: Halvera och skiva päron tunt. Skär getost i mindre bitar. Blanda allt i salladskålen. Häll över dressingen och blanda försiktigt.5. Ta ut pizzorna från ugnen plocka bladen från basilika och ringa lite olivolja över. Servera tillsammans med salladen.