Potatis- och kycklingplåt med gremolata och oliver
Potatis- och kycklingplåt med gremolata och oliver
Potatis- och kycklingplåt med gremolata och oliver

Potatis- och kycklingplåt med gremolata och oliver

349864148960002
Potatis- och kycklingplåt:1 fp potatis, 900 g2 fp kycklingfilé, ca 600 g4 msk neutral olja½ tsk salt2 krm svartpeppa1 citron 1 fp körsbärstomater, 250 gGremolata:1 citron (skal)1 fp persilja, 20 g2 vitlöksklyftor4 msk neutral olja1 krm salt1 fp oliver, 70 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och skål. 2. Potatis- och kycklingplåt: Dela potatis på hälften och lägg på plåten tillsammans med kycklingfilé. Blanda runt allt med neutral olja, salt och svartpeppar.3. Gremolata: Finriv skalet på citron och lägg i skålen. Spara citronen. 4. Potatis- och kycklingplåt forts.: Dela citronen på hälften och placera halvorna och körsbärstomater på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min. 5. Gremolata forts.: Finhacka persilja och tillsätt i skålen med citronskalet. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, neutral olja och salt, rör om.6. Ta ut plåten när den är klar och tillsätt oliver. Pressa över saften från de bakade citronhalvorna på kycklingen.7. Servera plåten med gremolatan.