Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto
249015154790009Potatissallad1 fp potatis, 900 g1 fp körsbärstomater, 200 g1 paprika½ fp ruccola, 35 g Ruccolapesto½ fp ruccola, 30 g 1 citron ¾ dl olivolja½ dl vatten1 vitlökslyfta2 krm salt1 fp riven ost, 50 g 1 fp hackad mandel, 60 g Stekt oumph1 msk olivolja2 fp oumph, 360 g 2 msk japansk soja1 tsk paprikapulver2 krm cayennepeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, mixerbunke, stavmixer, stekpanna och serveringsfat. 2. Koka potatis i saltat vatten ca 15-20 min. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.3. Ruccolapesto: Lägg ruccola, saft från citron, olivolja, vatten, vitlöksklyfta och salt i bunken. Mixa slätt. Tillsätt hackad mandel och riven ost och mixa allt en kort stund till en pesto. 4. Stekt oumph: Hetta upp pannan med olivolja och fräs oumph, japansk soja, paprikapulver och cayennepeppar på medelhög värme i ca 5-8 min. 5. Potatissallad: Halvera körsbärstomater och tärna paprika. Blanda den nykokta potatisen med ruccolapeston, grönsakerna och ruccola på fatet. Toppa med den stekta oumphen.