Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto
Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto
Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto
Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto

Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto

249015154790009
Potatissallad1 fp potatis, 900 g1 fp körsbärstomater, 200 g1 paprika½ fp ruccola, 35 g Ruccolapesto½ fp ruccola, 30 g 1 citron ¾ dl olivolja½ dl vatten1 vitlökslyfta2 krm salt1 fp riven ost, 50 g 1 fp hackad mandel, 60 g Stekt oumph1 msk olivolja2 fp oumph, 360 g 2 msk japansk soja1 tsk paprikapulver2 krm cayennepeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, mixerbunke, stavmixer, stekpanna och serveringsfat. 2. Koka potatis i saltat vatten ca 15-20 min. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.3. Ruccolapesto: Lägg ruccola, saft från citron, olivolja, vatten, vitlöksklyfta och salt i bunken. Mixa slätt. Tillsätt hackad mandel och riven ost och mixa allt en kort stund till en pesto. 4. Stekt oumph: Hetta upp pannan med olivolja och fräs oumph, japansk soja, paprikapulver och cayennepeppar på medelhög värme i ca 5-8 min. 5. Potatissallad: Halvera körsbärstomater och tärna paprika. Blanda den nykokta potatisen med ruccolapeston, grönsakerna och ruccola på fatet. Toppa med den stekta oumphen.