Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto
849115033370000Potatissallad1 fp potatis, 450 g1 paprika½ fp ruccola, 35 g Ruccolapesto½ fp ruccola, 30 g 1 citron ¾ dl olivolja½ dl vatten1 vitlökslyfta2 krm salt1 fp riven ost, 50 g 1 fp hackad mandel, 60 g Stekt oumph1 msk olivolja1 fp oumph, 180 g 1 msk japansk soja1 tsk paprikapulver1 krm cayennepeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, mixerbunke, stavmixer, stekpanna och serveringsfat.2. Koka potatis i saltat vatten ca 15-20 min. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.3. Ruccolapesto: Lägg ruccola, saft från citron, olivolja, vatten, vitlöksklyfta och salt i bunken. Mixa slätt. Tillsätt hackad mandel och riven ost och mixa allt en kort stund till en pesto.4. Stekt oumph: Hetta upp pannan med olivolja och fräs oumph, japansk soja, paprikapulver och cayennepeppar på medelhög värme i ca 5-8 min.5. Potatissallad: Tärna paprika. Blanda den nykokta potatisen med ruccolapeston, paprikan och ruccola på fatet. Toppa med den stekta oumphen.