Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto
Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto
Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto
Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto

Potatissallad med stekt oumph och ruccolapesto

849115033370000
Potatissallad1 fp potatis, 450 g1 paprika½ fp ruccola, 35 g Ruccolapesto½ fp ruccola, 30 g 1 citron ¾ dl olivolja½ dl vatten1 vitlökslyfta2 krm salt1 fp riven ost, 50 g 1 fp hackad mandel, 60 g Stekt oumph1 msk olivolja1 fp oumph, 180 g 1 msk japansk soja1 tsk paprikapulver1 krm cayennepeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, mixerbunke, stavmixer, stekpanna och serveringsfat.2. Koka potatis i saltat vatten ca 15-20 min. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.3. Ruccolapesto: Lägg ruccola, saft från citron, olivolja, vatten, vitlöksklyfta och salt i bunken. Mixa slätt. Tillsätt hackad mandel och riven ost och mixa allt en kort stund till en pesto.4. Stekt oumph: Hetta upp pannan med olivolja och fräs oumph, japansk soja, paprikapulver och cayennepeppar på medelhög värme i ca 5-8 min.5. Potatissallad: Tärna paprika. Blanda den nykokta potatisen med ruccolapeston, paprikan och ruccola på fatet. Toppa med den stekta oumphen.