Quinoa- och rödbetssallad med valnötter och fetaost
8490661594500081 fp quinoa, 125 gBakade rödbetor1 fp kokta rödbetor, 500 g1 fp valnötter, 110 g1 msk olivolja1 tsk timjan2 krm salt½ msk honungSallad1 röd lök 2 persikor1 fp fetaost, 150 g1 fp salladsmix, 70 g Dressing 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger 1 tsk dijonsenap 2 krm salt 1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, en kastrull, en stor skål eller fat för salladen och en liten skål för dressingen.2. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.3. Bakade rödbetor: Skär de kokta rödbetorna i klyftor. Lägg ut på plåten tillsammans med valnötter. Tillsätt olivolja, timjan, salt och lite honung. Baka mitt i ugnen ca 10 min.4. Sallad: Häll den kokta quinoan i en stor salladskål eller på ett fat. Lägg ut de bakade rödbetorna och valnötterna över quinoan. Skala och skiva rödlöken i tunna halvmånar. Kärna ur och klyfta persikorna. Lägg ut i salladen tillsammans med salladsmix. Avsluta med att smula fetaost över hela salladen.5. Dressing: I en liten skål, vispa ihop olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt och svartpeppar tills dressingen är väl blandad.6. Servering: Ringla dressingen över salladen precis innan servering och blanda försiktigt så att alla ingredienser täcks. Servera salladen som en fräsch och mättande måltid.