Quinoa Bowl med hummus och grillost
1491052053700091 fp röd quinoa, 125 gRostade grönsaker och grillost1 sötpotatis1 broccoli1 fp grillost, 200 g½ citron2 msk olivolja1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulver½ tsk saltHummus1 fp kikärtor, 380 g½ fp koriander, 10 g1 vitlöksklyfta2 msk olivolja½ dl vatten½ tsk salt½ citron½ fp koriander, 10 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt och bakplåtspapper, en stavmixer och mixerbunke.2. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Rostade grönsaker och grillost: Skölj sötpotatis (skala om det behövs). Skär sedan sötpotatis och grillost i 1,5 cm stora tärningar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Lägg ut allt på plåten och blanda med saft från en halv citron, olivolja, spiskummin, paprikapulver och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min. 4. Hummus: Häll av och skölj kikärtor. Dra loss bladen från koriandern och grovstrimla stjälkarna. Blanda kikärtor, vitlök, olivolja, vatten, salt och saft från en halv citron i mixerbunken. Mixa till en slät hummus. 5. Servera gärna ur djupa skålar. Lägg lite quinoa i botten och toppa med grönsakerna, hummus och sist korianderbladen.