Räk- och fänkålspanna med smak av saffran
Räk- och fänkålspanna med smak av saffran
Räk- och fänkålspanna med smak av saffran

Räk- och fänkålspanna med smak av saffran

749934019250008
1 fp basmatiris, 300 g Räk- och fänkålspanna1 fänkål1 msk olivolja1 fp strimlade morötter, 250 g2 vitlöksklyftor½ tsk salt½ tsk sambal oelek1 fp lätt crème fraiche saffran/tomat, 2 dl2 dl mjölk½ msk buljongpulver, alt. ½ tärningSallad1 romansallad 1 fp rädisor, 125 g2 msk olivolja1 krm salt1 fp räkor, 540 g1 fp gräslök, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull, traktörpanna med lock och en skål. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till riset kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Räk- och fänkålspanna: Skiva fänkål tunt. Hetta upp pannan med olivolja och fräs fänkålen, strimlade morötter, pressad vitlök, salt och sambal oelek på medelhög värme i 3 min.4. Tillsätt lätt crème fraiche saffran/tomat, mjölk och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och låt sjuda under lock i 6 min. 5. Sallad: Strimla romansallad och halvera rädisor. Blanda grönsakerna med olivolja och salt i skålen.6. Häll av räkor, vänd ner i pannan och låt bli varmt, ca 1 min. Klipp över gräslök och servera räkpannan med riset och salladen.